Avustralya'da güzel bir yaz gününden merhaba:) Bugün sizlerle kırık nohuttan yapılan değişik bir fava tarifini paylaşmak istedim... Bizim evde çok tutulan bu mezeyi umarım sizde beğenirsiniz! Bu, çok pratik ve basit olmasına rağmen besleyiciliği bir tarafa sizi çok iyi bir aşçı gibi gösterecek bir tarif aynı zamanda:)!!!
Malzemeler:
1 paket kırık nohut
1 büyük baş soğan
2-3 diş sarımsak
Üzerini 2-3 parmak geçecek kadar su
Tuz
Karabiber
Zeytinyağı
Zeytin
Domates
Yapılışı:
Favalık kırık nohut derince bir tencereye koyulur. Üzerine gelişigüzel kesilmiş bir baş soğan ve 2'ye ya da 3'e bölünmüş sarımsaklar eklenir. Üzerini yeteri kadar geçecek su da koyulduktan sonra tuz ve karabiber ile tatlandırılır ve kısık ateşte suyunu iyice çekip lapalaşana kadar pişirilir. (Eğer nohutlar iyice yumuşamamışsa biraz daha su eklenebilir.)
Daha sonra favamız blendırdan geçirilerek pürüzsüz bir kıvam alması sağlanır ve çukur bir tabağa alınarak bolca zeytinyağı ile şenlendirilir. Bence favanın en can alıcı yanı üzerine bolca dökülen iyi kalite zeytinyağıdır!:) Sonrasında ise (ben foto çekerken zeytini unuttum ama) zeytin, soğan ve domates ile süslenir.
İşte size sağlıklı, çok hüner gerektiren, süslü ve güzel bir meze:))))
Afiyet olsun!
Gülen
No comments:
Post a Comment